in English
23.6. – 4.7.2009
Toiminnanjohtajan tervehdys

Tervetuloa Limingan musiikkiviikot -kulttuuritapahtuman kotisivuille!
43. Limingan musiikkileirin järjestetään ti 23.6. - la 4.7.2009.


Limingan musiikkileiri uudistui 40-vuotis juhlavuotensa kunniaksi vuonna 2006. Uusi Limingan musiikkiviikot -kulttuuritapahtuma on ympärivuotinen, mihin sisältyvät Limingan kunnan kanssa yhteistyössä toteutettavat kevätkauden Musapäivä, syyskauden Limmi-päivä, Limingan musiikkiyhdistys ry:n järjestämä kesäkauden kaksiviikkoinen Musiikkileiri sekä musiikkileirin ajan soivat Konserttisarjan konsertit.

Sinfoniaorkesterin ohjelma, A. Dvorakin Sellokonsertto solistinaan Alexander Gebert ja I. Stravinskin Tulilintu toteutetaan yhteistyössä kapellimestari Jani Telarannan kanssa. Musiikkileirin pääpaino on edelleen orkesterityössä. Orkestereita kootaan musiikkileirillä kahdeksan: juniorijouset, jousiorkesteri, A- ja B- puhallinorkesterit, vaskiyhtye sekä sinfoniaorkesteri sekä uutuutena klarinettiorkesteri ja kapubändi.

Konserttisarjan konsertit ja niiden ohjelmat toteutetaan leirin opettajien ja oppilaiden voimin! Nostamme kesän 2009 pääteemaksi kamarimusiikin. Konserttisarjan on suunnitellut ja koonnut Limingan musiikkiviikot -kulttuuritapahtuman toiminnanjohtaja Heidi Mantere.

Pääpaino musiikkileirityöskentelyssä on traditioita kunnioittaen orkesterityössä sekä oman instrumentin tai kamarimusiikkiryhmän päivittäisissä tunneissa. Järjestämme uudelleen kesällä 2007 suosiota saavuttaneen nyt 7-päiväiseksi venyneen kapellimestarikurssin kapellimestari Jani Telarannan ohjaamana kapubändin kera. Sinfoniaorkesterin tukena toimii vaskiyhtye, jota johtaa tuubaopettajamme. Uutta on sinfoniaorkesterin vaskiyhtye, jota ohjaa tuubaopettajamme Harri Lidsle. Uutuutena tarjoamme klarinettiorkesterin Kimmo Leppälän johdolla sekä panhuilunsoiton opetusta Stefan Stanciun opastuksella.

Leirimme opettajakunta on jälleen kansallista ja kansainvälistä huipputasoa. Jousisoittimet ja puu- ja vaskipuhaltimet muodostavat sekä erillisinä soitinperheinä että yhtenäisenä instrumenttikokonaisuutena leiriorkesteriemme pohjan, ja ovat siten oleellinen osa leirin koulutusrunkoa.

Avoimien ovien päivänä pe 26.6.2009 Limingan koulukeskuksen ovet ovat avoinna kaikille halukkaille klo 10-17. Lehdistöinfo pidetään Heikki Sarvela -salissa klo 12.30-13.00. Musiikkileirin väki jalkautuu myös lakeuksille laulamaan ja soittamaan viime kesien tapaan. Avoimien ovien päätösrummutukset soivat African Drumming -ryhmän voimin Limingan keskusta-alueella lyömäsoitinopettajamme Mikael Heikkilän johdolla.

Nostamme esiin uutuutena Liikkuva Liminka -teeman. Musiikkileiriläisten ja kuntalaisten iloksi Liminkaan saapuu balanssiohjaaja Katja Keränen. Luvassa on ammattiohjauksessa keppijumppaa, Pilatesta, kuntojumppaa ja lampijumppaa. Nämä sekä liikuntahallin kuntosalimahdollisuus tuovat mielekästä vaihtelua opiskeluun. Myös pienemmille leiriläisille järjestetään liikuntatuokioita paikallisin voimin.

Nettisivujemme kautta saat paljon informaatiota tulevan kesäkauden tapahtumistamme ja voit ilmoittautua musiikkileirille sekä kysyä eri aineiden opettajilta opetukseen liittyviä kysymyksiä. Musiikkileiriin, ilmoittautumiseen, maksuihin yms. liittyvät kysymykset pyydämme lähettämään osoitteeseen. Leiriin, ilmoittautumiseen, maksuihin yms. liittyvät kysymykset pyydämme lähettämään osoitteeseen info@liminganmusiikkiviikot.fi

Musiikkileiri on uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton tapahtuma.

Lämpimästi tervetuloa kesän upealle Musiikkileirille ja Konserttisarjamme konsertteihin!

Ajatuksista ääniksi,

Heidi Mantere
toiminnanjohtaja

heidi@heidi.fi
http://www.heidi.fi/
040 776 0835 (työ) tai
040 734 0878

  Copyright © Limingan musiikkiviikot 2003-2009
  Tekijät